sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Ohjelmoi Blocklyllä

Käytämme Blocklyä. Se on on visuaalinen ohjelmointikieli, jossa koodia kirjoitetaan vetämällä ja pudottamalla lohkoja.

Yleensä koodi kirjoitetaan, mutta Blockly on visuaalinen. Jokainen lohko vastaa riviä "oikeaa" koodia. Opit kohta tietotekniikan perusteet. Näitä käsitteitä käytetään kaikkialla sovelluksista aina Mars-mönkijän ohjaamiseen.

Ohjelma on joukko ohjeita, joita tietokoneesi noudattaa.Ensimmäisen ohjelmasi tehtävä on ohjata Angry Bird -lintu sokkelon läpi ja osua vihreään possuun. Vasemmalla on sokkelo, jossa ohjelmasi suoritetaan. Jokaisen pulman ohjeet löytyvät sokkelon alapuolelta.

Keskimmäinen työkalupakki sisältää komentoja Angry Bird -linnulle. Näitä käytetään koodisi rakentamiseen. Oikealla on työtilasi, johon vedät lohkoja työkalupakista ja rakennat ohjelmasi. Jos haluat poistaa lohkon, vedä se nurkasta löytyvään roskakoriin.

Jokainen lohko on ohje. Jos vedät "siirrä eteenpäin" -lohkon työtilaasi ja painat "suorita ohjelma" -nappia, lintu liikkuu yhden ruudun sokkelossa. Suorittaaksesi enemmän kuin yhden toiminnon, voit vetää monta lohkoa työtilaasi ja kiinnittää ne toisiinsa. Lintu tekee toiminnot ylhäältä alaspäin.

Jos suoritat ohjelman ja haluat korjata ja yrittää uudelleen, paina "alusta" -nappulaa.

ALOITA TÄSTÄ: linkki

PALAUTUS:
  • tee blogger blogiis artikkeli nimeltä Blockly -ohjelmointia
  • palauta tehtävän 12 koodi omaan blogiisi
  • liitä artikkeliisi koodaustunnin suorituksesta saamasi diplomiEi kommentteja:

Lähetä kommentti